Welkom

Welkom op de website van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden.

Op deze website vindt u alles wat betreft de niet-religieuze activiteiten in de Dorpskerk van Vorden die onder het beheer van de Stichting vallen.

De Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden is opgericht op 28 mei 2014 en heeft statutair als doelstelling: 
‘Het in brede zin meer belangstelling te wekken voor de Dorpskerk, zodat deze binnen de gemeenschap haar plaats behoudt en versterkt in overeenstemming met haar religieuze, sociale en culturele betekenis’.

Onder deze Stichting bevinden zich de coördinatie en begeleiding van de verhuur van het gebouw, de Open Kerk t.w. de openstellingen tijdens het toeristenseizoen en de concerten die reeds sinds een aantal jaren georganiseerd worden: De toeristenconcerten tijdens de openstelling op donderdagmiddag, de zondagmiddag- en de bijzondere concerten.

Op deze website vindt u onder andere informatie over:

Verhuur: Informatie betreffende de verhuur van het gebouw aan o.a. koren en muziekverenigingen, exposities, lezingen, voordrachten, en presentaties. Ook niet religieuze uitvaarten en niet religieuze burgerlijke huwelijken behoren tot de mogelijkheden.
Verder de mogelijkheden en de voorzieningen in en om het gebouw.

Vriend(in) worden: Informatie hoe u ‘Vriend(in)’ kunt worden, wat het kost en wat daar tegenover staat.

Sponsoring: Het sponsoren van de Stichting en/of de concerten door bedrijven en particulieren. De Stichting is als ANBI geregistreerd.

Contact en secretariaat: Alle contactgegevens van de Stichting.

Foto’s: Een fotocollage van het interieur van de kerk.

PKN Vorden: Een doorlink naar de Protestantse Gemeente Vorden met o.a. uitgebreide informatie over het gebouw, de toren en het Lohmanorgel. Tevens vind u hier alle informatie over de kerkelijke activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Vorden.

Links: Een overzicht van linken die wellicht ook interessant zijn voor u.

Open Kerk: De openstellingen van de Dorpskerk tijdens het toeristenseizoen en op Open Monumentendag

Concerten: Hieronder vind u alle informatie over de concerten die onder auspiciën van de Stichting en MuziekDorpskerkVorden georganiseerd worden zoals:
- Concertagenda
- Nadere informatie over de concerten
- Reserveren van kaarten voor de concerten
- Contact