Programmering zomer 2021

Er kunnen eindelijk weer activiteiten in de Dorpskerk plaatsvinden. De RIVM-regels zijn zodanig versoepeld dat de Dorpskerk in Vorden weer opengesteld mag worden voor mooie, zomerse activiteiten.

Allereerst kunnen we melden dat vanaf maandag 14 juni de Open Kerk weer van start gaat. Zes dagen per week is dan de deur open voor toeristen en natuurlijk voor Vordenaren. Om even binnen te lopen en dit mooie gebouw weer te kunnen bewonderen.

Daarnaast zullen in de maanden juli en augustus meerdere exposanten hun werken tentoonstellen in de Dorpskerk. In die weken is de kerk van maandag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 geopend.

Ook worden er weer op de donderdagmiddagen om 15.30 uur de zomerconcerten georganiseerd: in juli, augustus en tot de Open Monumentendag in september. Kleine concerten, ongeveer 45 - 50 minuten, gratis inloop, collecte aan de uitgang. De aankondigingen daarvoor zullen in Contact gepubliceerd worden.

Aankomende evenementen

Geen komend evenement!

Welkom

Welkom op de website van de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden.

Op deze website vindt u alles wat betreft de niet-religieuze activiteiten in de Dorpskerk van Vorden die onder het beheer van de Stichting vallen.

De Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden is opgericht op 28 mei 2014 en heeft statutair als doelstelling: 
‘Het in brede zin meer belangstelling te wekken voor de Dorpskerk, zodat deze binnen de gemeenschap haar plaats behoudt en versterkt in overeenstemming met haar religieuze, sociale en culturele betekenis’.

Onder deze Stichting bevinden zich de coördinatie en begeleiding van de verhuur van het gebouw, de Open Kerk t.w. de openstellingen tijdens het toeristenseizoen en de concerten die reeds sinds een aantal jaren georganiseerd worden: De toeristenconcerten tijdens de openstelling op donderdagmiddag, de zondagmiddag- en de bijzondere concerten.

accolade.png

De Dorpskerk

Heerlijk genoten

"Voorafgaand aan het zaterdagavond Romantische Concert bij kaarslicht hebben we bij Hotel Bakker gegeten. Wat een leuke combinatie! Eerst uit eten en vervolgens bij kaarslicht genieten van Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek! Zeker de moeite waard!"

Ga zo door

"We waarderen uw werk ten zeerste en hebben genoten van de toeristenconcerten!"
accolade.png