Concerten

De concerten die door de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden worden georganiseerd kennen een tweetal programmeringen.
De Toeristenconcerten tijdens het toeristenseizoen bieden een aantal korte concerten met een diverse laagdrempelige programmering en een scala aan instrumenten: orgel, orgel-plus, piano, piano-plus etc.
Deze Toeristenconcerten beginnen om 15.30 uur, tijdens de Openstelling door Open Kerk en eindigen tussen 16.00 en 16.15 uur.
De toegang is vrij, met uitzondering van de late romantische zaterdagavondconcerten bij kaarslicht. Wel wordt er na afloop een vrije gift gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

De tweede concertserie behelst een maandelijks zondagmiddagconcert tijdens de herfst, de winter en het voorjaar. Met rondom de christelijke feestdagen vaak extra- en bijzondere concerten.
Al deze concerten hebben kwalitatief en artistiek een hoog gehalte.

Voor de betere amateur wordt er echter in deze serie een tweetal keer ruimte gegeven.
De opnieuw ingerichte en gerestaureerde kerk leent zich in velerlei opzichten uitstekend voor klassieke concerten.
De Zondagmiddagconcerten vinden in principe plaats op de tweede zondag van de maand, beginnen om 15.30 uur en duren 60 tot maximaal 90 minuten.
Bij binnenkomst is er koffie, na afloop is er een drankje en ontmoet u de musici.
In principe bedraagt de toegangsprijs voor alle zondagmiddagconcerten € 12,00 en jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang.
Dit geeft jonge gezinnen de kans om gezamenlijk een concert bij te kunnen wonen.

NB. De toegangsprijs van alle zondagmiddagconcerten in het seizoen 2018 bedraagt € 15,00 tenzij anders bepaald.
 
Indien de toegangsprijs en / of de aanvangstijd afwijkt dan ziet u dat vermeld in de Agenda.


Reserveren van kaarten is mogelijk behalve voor de Toeristenconcerten.
Gereserveerde kaarten liggen op naam klaar aan de ingang van de kerk en worden aldaar ook afgerekend. Goede plaatsen zijn ook op naam gereserveerd.