Expositiemogelijkheid Dorpskerk Vorden

In 2011 is het interieur van de Dorpskerk Vorden ingrijpend gerestaureerd en grondig vernieuwd. Hierdoor is de Dorpskerk geworden tot een prachtige lichte kerk en concertruimte met een uitstekende akoestiek. De ruimte is door flexibele inrichting zo zeer geschikt geworden voor multifunctioneel gebruik en verhuur voor concerten, lezingen en exposities.

Op 28 mei 2014 is de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden opgericht.
Deze heeft als doelstelling “het in brede zin meer belangstelling wekken voor de Dorpskerk, zodat deze binnen de gemeenschap haar plaats behoudt en versterkt in overeenstemming met haar religieuze, sociale en culturele betekenis”.
Deze stichting heeft de coördinatie van de verhuur van het gebouw, de openstelling van de kerk in het zomerseizoen, de toeristenconcerten tijdens het zomerseizoen en de winterconcerten. In de afgelopen jaren hebben de concerten in toenemende mate kunnen rekenen op een enthousiast publiek.
 
Daarnaast faciliteert de stichting ook de mogelijkheid om kunstexposities in te richten. Vooral in de zomermaanden worden deze verschillende exposities zeer goed bezocht.
De Stichting Vrienden van de Dorpskerk zoekt daarom exposanten die bij voorkeur van maandag tot en met zaterdag één week willen exposeren. Een langere periode of een ander aantal dagen is in overleg bespreekbaar, met een minimum van drie dagen.
Voor een vaste huurprijs per week biedt de stichting deze expositieruimte aan, voorzien van koffie/thee corner en toilet. Er is een railsysteem van het merk Stas met een lengte van ca. 12 meter - verdeeld over drie wanden in het interieur - en voorzien van 20 verlichtingsarmaturen met ledverlichting door middel van een professioneel ophangsysteem. Daarnaast is er een halfronde wand met ruimte voor veertien werken, ook met verlichting.
Op onze website onder het kopje Foto’s kunt u een indruk krijgen van ons vernieuwde interieur.

Mocht u belangstelling hebben om van onze expositieruimte gebruik te maken dan vernemen wij dat graag.
U kunt contact opnemen met de heer G.A. Terpstra: e-mailadres of telefonisch 0575-555228 / 0641523555. In onderling overleg kunnen wij dan bekijken welke week /dagen het beste uitkomen of nog beschikbaar zijn. Mocht u nog andere informatie willen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen voor verdere inlichtingen.